صبر

   شاید نام اینجا را باید مصائب علی (ع ) گذاشت
کرمانشاه نامه : آش عباسعلی

سلام
این بار از یه آش مخصوص کرمانشاه به اسم آش عباسعلی مطلب نوشتم حکایتش جالبه

گفتم تا مناسبتش نرفته از این آش مخصوص شهر کرمانشاه براتون بنویسم . نگید قاصدک چقدر شکموه !

قدمت این آش بر می گرده به دوره رضا شاه وقتی که سیاست های ضد مذهبش رو توی جامعه به کار گرفت و خواست دین رو و مسجد رو از رونق بندازه . توی شهر کرمانشاه آقایی بود به اسم عباسعلی که وقتی دید مسجد توی ماه رمضان به خاطر این سیاسیت ها داره از رونق میفته برای اینکه مردم رو به مسجد بکشونه یه آش درست کرد و موقع افطار توی مسجد مجانی پخش می کرد و به این طریق مردم رو به مسجد میاورد و جلسات دینی رو گرم نگه می داشت . این آش به اسم ایشون مشهور شده .
اگر توی ماه رمضان به کرمانشاه آمدید خیلی از مغازه ها رو خواهید دید که همراه حلیم این آش رو هم عرضه می کنن . ( البته شانس بیارین که کسی با دست پخت خوب گیرتون بیفته چون نمی دونم چرا معمولا  سازنده های این آش به آششون زردچوبه و نمک زیادی می زنن )
در کل آش خیلی خوش مزه ای هست . حالا نمی دونم که این آش به شهر های دیگه هم سرایت کرده یا نه ولی یکی از آش های اصیل کرمانشاهی هست .
این آش از گندم کوبیده ، عدس ، لوبیا ، نخود ، گوشت و زردچوبه فلفل و نمک تشکیل شده ( البته با پیازداغ )
قیمت هر کیلو از این آش بسته به کیفیت آش و انصاف فروشنده از 1700 تومن تا 2500 تومن متغیره ( چون آش فروشی هست که بیا حداقل قیمت بهترین کیفیت رو عرضه می کنه . )
شاید یکی از خصوصیات مردم کرمانشاه رو توی این مطلب کشف کرده باشین . کرمانشاهی جماعت به خوراکی خیلی اهمیت می ده . برای همین بعد از مغازه های لباش زنانه فروشی اغذیه فروشی و مشتقاتش بیشترین تعداد رو داره . این نشون می ده جناب آقای عباسعلی آدم خیلی باهوشی بوده

خب اینم از عکس آش ببخشید کمه



   لینک به مطلب نوشته شده در  جمعه دهم مهر 1388ساعت 18:51  توسط ليمو ترش